ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Εκτός από τη μόνιμη έκθεση των εκθεμάτων του, το Μουσείο έχει μελετήσει, σχεδιάσει και παρουσιάζει σε χώρους εκτός Μουσείου περιοδικές εκθέσεις σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλεών "Γρηγόριος Κωνσταντάς". Από το 2004 οι εκθέσεις φιλοξενούνται τους καλοκαιρινούς μήνες στο Ευδόξιο Πνευματικό Κέντρο απέναντι από το Μουσείο και πλαισιόνονται από εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.

Έκθεση για την προστασία του περιβάλλοντος δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1991 και έκτοτε επαναλαμβάνεται το καλοκαίρι πλαισιωμένη από σχετικό εκπαιδευτικό φυλλάδιο και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.

Έκθεση για το τρενάκι του Πηλίου οργανώθηκε για πρώτη φορά το 1996 σαν περιοδική με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του τρένου και από το 2005 στεγάζεται μόνιμα στο σταθμό Μηλεών.

Έκθεση με εικόνες και στοιχεία του χωριού στα τέλη του περασμένου αιώνα πραγματοποιήθηκε το 2007 με την ευκαιρία εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου προβάλλοντας την πρόσφατη ιστορία, τις αλλαγές στη δομή του χωριού, την εξέλιξη της καθημερινής, παραδοσιακής ζωής, τα εργαστήρια που δεν υπάρχουν πια ή που σιγά – σιγά χάνονται.

Έκθεση Οι Μηλίες του χθές πραγματοποιήθηκε το 2007 με αφορμή τον εορτασμό 25 χρόνων λειτουργίας του μουσείου. Αφιερωμένη στην παλιά γενιά, η έκθεση παρουσίαζε εικόνες από την πρόσφατη τοπική ιστορία και την καθημερινή ζωή των κατοίκων με υλικό από τα αρχεία του μουσείου και με φωτογραφίες που παραχώρησαν οι Μηλιώτες.

Έκθεση Το παιδί κα το παιχνίδι από τη σβούρα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ’  οργανώθηκε το 2009 και εστίαζε στην παρουσίαση ατομικών και ομαδικών παιχνιδιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Έκθεση Το παιχνίδι στον κόσμο - εικόνες του κόσμου

Η ιδέα για την έκθεση αυτή ξεκίνησε μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η έκθεση του Τοπικού Μουσείου Μηλεών ‘Το παιδί και το παιχνίδι - από τη σβούρα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή’ το καλοκαίρι του 2009.

Έκθεση ΝΑΙ στη UNICEF τον Αύγουστο του 2011 το μουσείο λέει ΝΑΙ έργο της UNICEF με έμφαση στην παρουσίαση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Η έκθεση για το λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2012 με αφορμή τον εορτασμό 30 ετών λειτουργίας του Τοπικού Μουσείου Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Έκθεση 28η Οκτωβρίου το Τοπικό Μουσείο Μηλεών εγκαινίασε μία νέα εκπαιδευτική δραστηριότητα οργανώνοντας στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει το Μουσείο
μικρές θεματικές εκθέσεις για να παρακολουθεί την επικαιρότητα στον κύκλο του χρόνου εμπλουτίζοντας την επαφή με το κοινό κάθε ηλικίας.

Έκθεση Έθιμα Χριστουγέννων για τα έθιμα του Δωδεκαήμερου είχε πρωτοπαρουσιαστεί στις Μηλιές το 1996 στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας. Με αφορμή τη νέα εκπαιδευτική δραστηριότητα που εγκαινίασε το Τοπικό Μουσείο τον Οκτώβριο 2012 η έκθεση θα παρουσιάζεται στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει το Μουσείο ώστε η επαφή με το κοινό να είναι άμεση.

 
     
     
  created by clevermedia.gr