1987 - 1991 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Το Τοπικό Μουσείο Μηλεών Πηλίου από την ίδρυσή του το 1982 είχε  σαν στόχο και κύριο μέλημά του την διάσωση και παρουσίαση της τοπικής ιστορίας και της καθημερινής, παραδοσιακής ζωής των κατοίκων, παράλληλα όμως από το 1987 θέλησε να προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά θεσμοθετώντας θεματικό, ετήσιο πανελλήνιο διαγωνισμό παιδικής  ζωγραφικής.

Η νέα αυτή δραστηριότητα βασίστηκε στη θετική συνεργασία με δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια με αποτέλεσμα να

Δείτε το σύνολο των φωτογραφιών της ενότητας

συγκροτηθεί μία πλούσια και γοητευτική συλλογή έργων  παιδικής τέχνης ορισμένα από  τα οποία είχαν κυκλοφορήσει σε κάρτες.

Μέχρι το 1991 το Μουσείο Μηλεών είχε την ευθύνη οργάνωσης του διαγωνισμού και της περιοδικής έκθεσης με τα επιλεγμένα έργα που στεγαζόταν  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών ή της

Χριστιανικής Εστίας.

Τριμελής Κριτική Επιτροπή επέλεγε τα έργα απονέμοντας ισάξια βραβεία ενώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν έπαιρναν Δίπλωμα Συμμετοχής.

Η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή των παιδιών απαιτούσε με την πάροδο των ετών ευρύτερη, πολύπλευρη και πολυέξοδη οργάνωση την οποία δεν μπορούσε να αναλάβει το Τοπικό Μουσείο με τις περιορισμένες δυνατότητές του.

Από το 1991 με σύμφωνο γνώμη του Τοπικού Μουσείου Μηλεών, την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε το Σωματείο Φίλων του Μουσείου που είχε ιδρυθεί πρόσφατα με έδρα την Αθήνα.

 

 
     
     
  created by clevermedia.gr