Έκθεση ο Θεόφιλος

Με κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό η έκθεση έδινε πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Θεόφιλου εστιάζοντας στη μακρόχρονη παραμονή του στο Βόλο και στο Πήλιο αλλά και στη γνωριμία του με τον Στρατή Ελευθεριάδη τα τελευταία χρόνια της ζωής του όταν είχε επιστρέψει στη Μυτιλήνη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις τοιχογραφίες που κοσμούν την αίθουσα Θεόφιλου στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στην Αθήνα.

Η έκθεση οργανώθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και πλαισιώθηκε με ομιλία της κ. Αικατερίνης Πολυμέρου Καμηλάκη, Διευθύντριας του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα " Ο ζωγράφος Θεόφιλος, πηγή για τον λαϊκό μας πολιτισμό " και με ομιλία της κ. Ελένης Μελίδη,Προϊστάμενη του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης με θέμα ‘ Ένας ζωγράφος ενώνει δύο Μουσεία.

Την επομένη των εγκαινίων η υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού Τμήματος του Μ.Ε.Λ.Τ. κ. Νίκη Δάφνη με την αδελφή της Ευγενία παρουσίασαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Θεόφιλο ανοικτό στα παιδιά.

Στο τέλος της έκθεσης ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αρχής και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Γιαννιός παραβρέθηκαν στη γιορτή που ετοίμασαν τα παιδιά για να δείξουν τα έργα που είχαν δημιουργήσει συμμετέχοντας στα εικαστικά εργαστήρια με αφορμή την έκθεση.

Δείτε το σύνολο των φωτογραφιών της ενότητας

 
     
     
  created by clevermedia.gr